بروزرسانی: 24 آذر 1404
غذاهای محلی چابهار که حتما باید امتحان کنید تاپ توریست
غذاهای محلی چابهار که حتما باید امتحان کنید تاپ توریست
مواد تشکیل دهنده این غذا مشابه خورش بادمجان است و نکته مهم در تهیه این غذا، بریدن ته بامیه به شکلی است که مایع لزج آن خارج نشود. ارومیه خورش یا اورمیه خورش، یکی از خورش های سنتی ارومیه ای است که شباهت بسیاری به خوراک لوبیا چیتی دارد. این غذای لذیذ معمولا با بادمجان و سیب زمینی سرخ کرده و به همراه برنج سرو می شود. گوشت خورشتی، لوبیا چیتی، پیاز، رب گوجه فرنگی، زعفران، غوره، نمک و فلفل از مواد تشکیل دهنده ارومیه خورش هستند. گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است که با سیر، تخم مرغ، ماست، روغن و نمک درست می شود. «گوزلمه» در زبان ارومیه ای به معنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نام گذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است.
- این غذا به دلیل وجود رازیانه و خردل عطروطعم خاصی دارد و پیشنهاد می کنیم اگر طرفدار غذاهای دریایی یا امتحان کردن غذاهای جدید هستید، در سفر به بندرعباس مهیاوه را امتحان کنید.
- برای تهیه این کوکو، اشپل را به همراه تخم مرغ، سیر و پیاز رنده شده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل خوب مخلوط می کنند.
- یکی انواع صبحانه گرم سنتی ایرانی که از قدیم الایام در شهرستان گناباد در خراسان رضوی میل می شد، توگی بود.
- حال اینکه درباره\u200f ی غذاهای سنتی، افزون بر صرفه\u200f ی اقتصادی، بحث سلامتی نیز مطرح است و همین، از دلایل اهمیت غذاهای سنتی ایران به شمار می \u200fرود.
این غذا با مرغ درست می شود اما برخی هم آن را با اردک یا گوشت درست می کنند. کشمش پلو، معمولاً غذای اصلی در نذری های محلی و شمالی محسوب می شود. در ترکیبات این غذا، کشمش، رب نارنج یا رب انار، پیاز، مرغ، برنج، زعفران و ادویه استفاده شده است. امکان ندارد که مهمان رسمی یا مجلسی یا محبوب خانه مازندرانی ها باشید و برایتان اردک شکم پر تدارک ندیده باشند. این غذای خوشمزه نیز مانند غذاهای دیگر شمالی با برنج، سبزی و ترشی درست می شود.
۲۹- خورش دال عدس
این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخ شده، هوش را از سر شما خواهد برد. شله ماسی، شله دووی، شله ماستی یا شله دوغی، یکی از غذاهای ساده و محلی کهگیلویه و بویر احمد است که با برنج، دوغ، پونه و پیاز داغ درست می شود. کمی روغن کرمانشاهی را در یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. کوفته ها را برای یک ساعت در سس، روی شعله ملایم گاز بپزید تا کاملا مغز پخت شوند. در پایان کوفته ها را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه سس سرو کنید. آش سبزی، یکی از آش های محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
آلبالو پلو
طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی بسیار ساده و سریع است؛ ضمن اینکه مواد اولیه آن خیلی زیاد نیست و شامل گشنیز و شنبلیله، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویه های مختلف می شود. مردم هر منطقه یک نوع ماهی خاص را در قلیه به کار می برند؛ به عنوان مثال در اهواز از میش ماهی و هامور و یا در بندر گناوه از ماهی سرخو یا همار استفاده می کنند. تنوع غذایی ایران، مخصوصا غذاهای خوشمزه بسیار زیاد است، البته برای پخت خوشمزه ترین غذاهای ایرانی باید با دستور پخت آن ها آشنا بود.
شمال ایران نه تنها به خاطر مناطق طبیعی بلکه به خاطر خوراکی ها و غذاهای خوش طعم و عطرش شهرت دارد. گذراندن یک روز با اصیل ترین غذاهای محلی مازندران تجربه لذت بخشی است که هیچکس نباید از دست بدهد. مورد بعدی از غذاهای مخصوص چابهار که می توان نام برد، تخلان است.