بروزرسانی: 26 آذر 1404
غذاهای محلی مازندران و طعم فراموش نشدنی آنها مجله گردشگری اتاقک
غذاهای محلی مازندران و طعم فراموش نشدنی آنها مجله گردشگری اتاقک
هم اکنون نیز به غیر از جنوب ایران، در معدود نقاطی از ایران از واژه قلیه استفاده می شود. البته این موضوع بدین معنا نیست که شما نمی توانید در شهرهای مختلف ایران، قلیه های محلی را مزه کنید. باقلی قاتق، یکی از خورش هایی است که می توان به عنوان پیش غذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد.
- جالب است بدانید که مردم در گذشته، تنها دو یا سه بار در طول سال، برنج می خوردند و قوت غالب آن ها، بلغور گندم یا جو بوده است.
- برنج ها را بشویید و با ۶ پیمانه آب همراه با نمک و روغن به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه کنید و اجازه دهید همانند برنج کته یا دمی روی شعله بپزد و آب آن تبخیر شود.
- اگر قصد دارید از غذا و دسرهای سنتی شهر شیراز میل کنید، رستوران پرهامی انتخاب خوبی است.
- شبستان جدید مسجد سالنی بزرگ با نورگیری در سقف است که دارای ستون هایی با سرستون های کنده کاری شده است.
- سپس خلال بادام و پسته از قبل شسته شده را به زرشک ها بیفزایید و آن ها را برای ۳۰ ثانیه تفت دهید.
گیوه بافی نیز یکی از مشاغل اصلی زنان در گذشته بوده که متاسفانه رو به فراموشی می رود. این مکان در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده و در محله پس خانقاه قرار دارد. خانقاه دارای ساختمانی سه طبقه با نمای آجری و سردری با طاق های ضربی است که با نقاشی هایی زیبا تزیین شده است. در گذشته خانقاه محل استراحت شاه صفویه در تابستان و جایگاه اجتماع صوفیان و دراویش بوده است.
مورد از خوشمزه ترین غذاهای محلی در جنوب كشور
ترخینه، عدس، لوبیا و نخود از جمله مواد و ترکیبات این آش مقوی و خوشمزه محسوب می شود. آش ترخینه به خصوص برای سرماخوردگی بسیار مناسب به شمار می رود. غذاهایی با طعم بی نظیر غذاهای سنتی کرمانشاه را در هر کجایی پیدا نخواهید کرد.
غذای سنتی در جزیره کیش، چی بخوریم؟
این غذای ترش و خوش طعم را با آلو، قیسی، مرغ، شکر و زعفران می پزند. یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی که عطر و بویش، دل همه را می برد، خورشت سیر قلیه است. مرغ، لپه، سیر و رب گوجه فرنگی اصلی ترین موادی است که در سیر قلیه می ریزند. سیر قلیه هم مثل خیلی از دیگر غذاهای گیلانی با برنج خورده می شود. برای تهیه باقالاقاتق نوعی باقلای خاص که در گیلان می روید، مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر موادی که در تهیه این غذا به کار می رود، می توان به سیر، تخم مرغ و شوید اشاره کرد.
بوغدا آشی
سپس سماق را که قبل از آن در ظرفی ریخته و خیساندند، به آن اضافه می کنند تا جا بیفتد. شاید به نظر یک ایرانی خورشت فسنجان غذای عجیبی نباشد، اما اکثریت توریست های خارجی این غذای خوشمزه را یکی از غذاهای عجیب ایران می دانند و اکثر آنها این خورشت مجلسی ایرانی را بسیار می پسندند. جالب است بدانید رب انار که یکی از مواد اولیه بسیار مهم برای طبخ این غذاست، در سایر نقاط جهان بسیار ناشناخته است و به همین دلیل این غذا را فقط می شود در ایران خورد. مواد موردنیاز سمک مشوی کیش از ماهی، ادویه های تند و سبزیجات استفاده شده و عطر و بوی اشتهابرانگیزی دارد. شما می توانید این غذا را در تور کیش یا رستوران غذاهای سنتی کیش پیدا کنید.